El número 1: confusió i dilema que genera

Si no es busca més d’una solució s’acaba discapacitat

→ La primera alternativa no i és l’única solució      

Presento un escrit clàssic que conclou amb la moralitat:

No compliquis la teva feina!

Concep la solució més simple al PROBLEMA.

Aprèn a centrar-te en les SOLUCIONS i no, en els PROBLEMES. “

La qüestió té encara més importància: si no es busca més d’una solució s’acaba discapacitat.

Quan hem de resoldre qualsevol problemàtica o prendre una decisió, sempre se’ns presenta una primera opció.

→ Si no en busquem una altra, aquesta primera es converteix en única .      

Quan representem mentalment la primera ens ve el nombre 1. També apareix el mateix nombre en la nostra imaginació quan simbolitzem l’única.

→ D’aquí ve l’error: inconscientment, confonem la primera amb l’única.      

Les conseqüències que se’n deriven són molt negatives i incapacitants.

Si és l’única, a la pràctica:

  • no es busca, ni s’intueix, cap altra solució;
  • el què és evident i està present, no es veu.
  • sorgeix un entossudiment a escoltar consells;
  • s’obstina −amb tints d’agressivitat− en que és l’única al no haver una altra alternativa;
  • falla el sentit comú i la capacitat de discernir;
  • la imaginació queda apagada, sense creativitat;
  • no es recorden alternatives que van servir en un altre moment;
  • la capacitat de captar el que convé queda inhibida .

Per això, abans d’executar la solució, cal :

✔ desterrar la mandra i trobar més sortides;      

perdre temps en descobrir altres eleccions;      

✔ no deixar-se portar per la precipitació;      

✔ tenir la certesa que hi ha més alternatives i s’han de buscar.      

Quan falta seguretat i confiança, com succeeix en el TDAH, sol haver precipitació a l’escollir la primera alternativa que es presenta, amb les conseqüències negatives i incapacitants que se’n deriven al no ser conscient de l’equívoc amb l’única .

Jaume Arnau Carbonés

El “Pla B”… fes el més SENZILL I SIGUES SEMPRE POSITIU!!!!  

Problema 01.
Quan la NASA va començar amb el llançament d’astronautes a l’espai, van descobrir que els bolígrafs no funcionarien sense gravetat (o amb gravetat zero), ja que la tinta no baixaria fins a la superfície en què es desitgés escriure.
Solució A) Resoldre aquest problema, els va portar 6 anys i 12 milions de dòlars. Van desenvolupar un bolígraf que funcionava: sota gravetat zero, a l’inrevés, sota l’aigua, pràcticament en qualsevol superfície incloent vidre i en un rang de temperatures que anaven des de baix del punt de congelació fins a superar els 300 graus centígrads. 
Solució B) I què van fer els russos? Els russos van utilitzar un llapis! 

Problema 02.
Un dels més memorables casos d’estudi de la gestió japonesa va ser el cas de la caixa de sabó buida, que va ocórrer en una de les més grans empreses de cosmètica del Japó. La companyia va rebre la queixa d’un consumidor que va comprar una caixa de sabó i estava buida. Immediatament les autoritats van aïllar el problema a la cadena de muntatge, que transportava totes les caixes empaquetades de sabó al departament de repartiment. Per alguna raó, una caixa de sabó va passar buida per la cadena de muntatge. Els alts càrrecs van demanar als seus enginyers que trobessin una bona i ràpida solució al problema.
Solució A) Immediatament, els enginyers es van llançar a la seva tasca per idear una màquina de raigs X amb monitors d’alta resolució manejats per dues persones i així vigilar totes les caixes de sabó que passessin per la línia per assegurar-se que no fossin buides. Sens dubte, van treballar dur i ràpid. 
Solució B) Quan a un empleat comú d’una petita empresa se li va plantejar el mateix problema, no va entrar en complicacions de raigs X, robots o complicats equips informàtics. En lloc d’això va plantejar una altra solució: va comprar un potent ventilador industrial i ho va apuntar cap a la cadena de muntatge. Va encendre el ventilador, i mentre cada caixa passava pel ventilador, les que estaven buides simplement sortien volant de la línia de producció. 

Problema 03.
Un magnat hoteler viatjà a una ciutat Hindú per segona vegada a un any de distància del seu primer viatge, a l’arribar a l’taulell d’un hotel inferior en estrelles als de la seva cadena, l’empleat li somriu i el saluda dient-li: benvingut novament senyor, m’alegra veure’l altra vegada al nostre hotel. Aquest, sorprès en gran manera perque, tot i ser una persona tan important, li agrada l’anonimat i difícilment l’empleat tindria tan bona memòria per saber que hi va ser un any abans, va voler imposar el mateix sistema en la seva cadena d’hotels ja que aquest simple gest el va fer sentir molt bé. Al seu retorn, immediatament, va posar a treballar en aquest assumpte als seus empleats per trobar una solució a la seva petició.
Solució A) La solució va ser buscar el millor programari amb reconeixement de rostres, base de dades, càmeres especials, temps de resposta en micro segons, capacitació a empleats, etc. Amb un cost aproximat de 2.5 milions de dòlars. 
Solució B) El magnat va preferir viatjar novament i subornar l’empleat d’aquell hotel perquè revelés la tecnologia que apliquen. L’empleat no acceptà cap suborn, sinó que humilment va dir al magnat com ho feien: “Miri senyor, tenim un conveni amb els taxistes que el van portar fins aquí, ells li pregunten si ja s’ha allotjat a l’hotel al qual l’estàn portant, i en cas afirmatiu, llavors quan deixa el seu equipatge aquí al taulell, ens fa una senyal, i així es guanya un dòlar “. 
 
Moralitat: No compliquis la teva feina! Concep la solució més simple al PROBLEMA. 
Aprèn a centrar-te en les SOLUCIONS i no, en els PROBLEMES. 

M’ha encantat aquest missatge, és dels que llegiré més d’una vegada….   Sempre positiu!, Mai negatiu!    El fill que tantes vegades no neteja la seva cambra i passa l’estona veient televisió, Vol dir que …  És a casa!    El desordre que he de netejar després d’una festa,  Vol dir que…  Vam estar envoltats de familiars o amics!    Les peces de roba amuntegades,  Vol dir que… Tinc més que suficient per a menjar!   La feinada que em suposa netejar la casa,  Vol dir que…  Tinc una casa!   No trobo estacionament,  Vol dir que…  Tinc cotxe!    Els sorolls de la ciutat,  Vol dir que… Puc sentir-hi!    El cansament al final de la jornada, Vol dir que…  Puc treballar!    El despertador que em desperta cada matí,  Vol dir que … Estic viu!    Finalment per la quantitat de missatges que rebo,  Vol dir que…  Tinc amics pensant en mi! 
 
QUAN PENSIS QUE A LA VIDA ET VA MALAMENT…
LLEGEIX UNA ALTRA VEGADA AQUEST MISSATGE !!!!!!!!!!!
   

Sempre hi ha un Pla “B” !!!                                    

Deixa un comentari